се наоѓате во:  2009

13.12.09

СЕ ШТО Е СВЕТО НА ВОДОЛИЈА НА ПРОМОЦИЈА

На 17 Декември 2009, Четврток во 11:30 часот во бифето на МКЦ ќе се одржи отворена промоција албумот на Водолија насловен Се што е свето . Ова е трет по ред албум на Водолија , а на него се наогаат вкупно 9 песни од кој 3 се постари песни кој се снимени 1997 кој се дел предходните два албума на групата и ставени се на новото издание со цел да се запознае малдата публика  со дел од репертуарот сто Водолија го имаше снимено пред да се реоформи. На албумот се наога и песната Мојот ТВ со која Водолија настапи на националниот избор за песна на евросонг 2009, а една од песните е не англиски јазик отпеана заедно со Redd Sonia Souruk од New Jersy-USA. Повеќето од песните се снимени во различни периоди , а нај новите се снимени во текот на оваа година.Музиката, текстот и аранзманите се на фронтменот на групата Ристо Апостолов, а графичкото решение на омотот го изработи ликовниот уметник и графички дизајнер Билјана Василева.Во реализацијата на албумот помогна Министерството за култура на РМ, а исто така голема благодарност до Дарко-До Ре Ми кој  помогна околу наоѓање простор за промоција на проектот. 

 

Здружение на автори на музички дела на Република Македонија - ШПАТО
Author's music work Society of Republic of Macedonia - SPATO
Скопје, ул.Градиште бр.14 (локал 116, на кат), тел. 070401232 e-mail: shpato@shpato.mk

ж.с. 200001030821126 Стопанска банка АД - Скопје Д.Б. 4030004513879